Linkbuilding

Linkbuilding wordt steeds populairder, maar wat is het precies? En hoe vind je een bedrijf waar je goed mee in zee kan gaan?

Linkbuilding wordt steeds populairder doordat steeds meer bedrijven door krijgen hoe belangrijk het is om hoog in Google te staan, en hoeveel effect een top 10 positie in Google is. Maar wat is Linkbuilding eigenlijk?

Linkbuilding is het aanleggen van externe linkjes naar een website. Doordat Google deze linkjes tegenkomt vind Google je website belangrijker. Het nadeel is alleen als er te veel linkjes van lage kwaliteit websites afkomt, dan komt Google erachter dat je spamt en krijgt je website juist een penalty.

Wat is linkbuilding?

Bij linkbuilding (link opbouw) probeer je hyperlinks van andere websites te laten verwijzen naar de website van je bedrijf. Dit doe je om hoger in zoekmachines te komen. Een hyperlink, ook wel een link genoemd. Zoekmachines zoals Google gebruiken links om het internet te doorzoeken en in kaart te brengen. Dit wordt ook wel indexeren of crawlen genoemd. Google gaat als het ware van link naar link en ontdekt waar pagina’s en websites over gaan. Als het een pagina tegenkomt dan slaat hij deze op in de index.

Google waardeert linkbuilding

Door uitlatingen van Google is bekend dat het verkrijgen van links naar een webpagina het belangrijkste onderdeel is om hoog te scoren in de zoekresultaten. Links als een ‘ranking factor’ zorgde ervoor dat Google zich onderscheidde van de concurrentie omdat door deze links veel betere kwaliteit naar boven kwam. Een link naar een pagina is immers een stem voor die pagina en op die manier kon Google de dominante positie opbouwen die het nu heeft.

Dit heeft ervoor gezorgd dat het opbouwen van links een echte business is geworden. Mensen gebruiken Google vaak en als er business te halen valt dan moet je met je bedrijf hoog scoren in de zoekresultaten. Er zijn veel technieken om links te vergaren en deze variëren in moeilijkheid. Over het algemeen kun je stellen dat linkbuilding een lastig onderdeel van zoekmachine optimalisatie is maar om hoog te scoren heb je dit absoluut nodig.

Slechte links bestaan ook

Linkbuilding kan onderhevig zijn aan manipulatie. Vooral in het verleden werkten slechte links nog prima om hoog te scoren in Google en maakten veel SEO-ers daar handig gebruik van. Deze slechte links worden ook wel spamlinks genoemd. Google is niet gek en straft tegenwoordig met penalties misbruik van links. Het is belangrijk dat je je niet inlaat met spamlinks en met het juiste SEO bedrijf in zee gaat.

Maar wat is het juiste SEO bedrijf?

Dat is een bedrijf die linkbuildingtechnieken toepast die Google accepteert. Omdat Google slimmer is dan vroeger zie je dat slechte links ook minder goed werken. Het verkrijgen van goede links is dus een rotsvast advies en is onmisbaar voor succes in de Google top 10 lijst.

Om een goed bedrijf te vinden is het belangrijk uit te kijken dat je geen valse beloftes krijgt. Geen enkel bedrijf kan je een positie garanderen doordat Google niet helemaal voorspelbaar is. Toch heeft Webton Internetdesign al veel ervaring met linkbuilding en hebben wij al veel van onze klanten een positief resultaat geleverd.

Contacteer ons

Bent u dus op zoek naar een Linkbuilding bedrijf, bezoek dan eens de website onze website. Vraag hier meer info of een offerte of bel: + 032 (0)495/21 45 83