Het vergroten van je online autoriteit

Heb je een eigen website en zou je daar graag meer bezoekers naartoe trekken? Dan is het zaak dat je de online autoriteit ervan verhoogt. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen, en in dit artikel lees je er alles over. Wil je daarna graag hulp bij het verhogen van je domein autoriteit? Schakel dan een van de experts van Doublesmart Gouda in. Zij kunnen je er zeker mee helpen, en je bovendien alles vertellen over de zaken die ook zelf kunt doen om dit voor elkaar te krijgen.

 

Wat is je domein autoriteit precies?

Als eerste is het belangrijk dat je weet wat je domein autoriteit is. Dit getal tussen de 0 en 100 geeft in feite de waarde van jouw domein aan. Hoe hoger het getal, hoe hoger de waarde, en hoe populairder jouw content in feite is. Websites van bekende instellingen en kranten hebben bijvoorbeeld een erg hoge domein autoriteit, terwijl een startende webshop gerust kan blijven hangen op 3. Als je weinig energie in je website zult steken zal dat ook bij de jouwe het geval zijn, en dat gaat je dus ook weinig opleveren. Hoe lager je domein autoriteit namelijk is, hoe lager je in de zoekresultaten van zoekmachines zult staan. Reden genoeg om dit getal flink op te krikken dus!

 

Hoe hoog is mijn domein autoriteit?

Als je aan de slag wilt met het verhogen van je DA is het allereerst van belang dat je checkt hoe hoog die op dit moment is. Er zijn online verschillende tools te vinden waarmee je dat kunt doen. Een snelle check in Google levert je genoeg resultaten op. Bedenk je wel dat deze resultaten onderling kunnen verschillen, gezien het natuurlijk altijd een grove inschatting is.

 

Verhoog je domein autoriteit

De belangrijkste en meest effectieve manier om je online autoriteit te vergroten is door aan linkbuilding te doen. Hoe meer websites naar de jouwe linken, hoe hoger jouw domein autoriteit. Althans, als de links op websites staan die zelf ook een acceptabele tot hoge DA hebben. Het heeft dus geen nut om honderden links te kopen op websites met een hele lage (minder dan 10) DA, want dit levert je weinig op. Bovendien prikt Google hier zo doorheen, en dat wordt juist afgestraft met een lagere ranking.

 

Je kunt beter links kopen op websites met een DA van nminstens boven de 20, en het liefst boven de 30 of 40. Hoe hoger je eigen domein autoriteit is, hoe hoger die van deze websites moet zijn om die van jezelf te kunnen verhogen. Hier hoef je overigens niet altijd perse voor te betalen. Je kunt ook samenwerken met bloggers, of bijvoorbeeld klanten/leveranciers vragen of ze een link naar jouw website willen plaatsen. Dit kost echter veel tijd, waardoor de meeste ondernemers ervoor kiezen hun linkbuilding uit te besteden aan Internetbureau Doublesmart. Dit mag wellicht wat kosten, maar dan weet je ten eerste zeker dat het waardevolle links zullen zijn, en dat je er daarnaast zeer snel resultaten van zult zien.