Affiliate marketing

Geld verdienen met je website door affiliate marketing.

Affiliate marketing is een vorm van internet marketing waarbij de adverteerder (merchant/webshop) de affiliate (uitgever/webmaster) betaalt voor elke bezoeker, lead of verkoop die hij genereert via een website.

Zelf een affiliate programma starten op je website is een goeden manier om de omzet te verhogen door gericht verkeer (tageted traffic) naar je website te krijgen. Affiliate marketing kan heel effectief zijn, omdat het de mogelijkheid geeft te adverteren op basis van No-cure-no-pay. Slechts als er daadwerkelijk een verkoop uit het affiliate programma op een website ontstaat, moet de adverteerder een bedrag aan de uitgever (affiliate) betalen.Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van Affiliate marketing. Speciale software houdt bij via welke websites het traffic (bezoekers) komt en logt de resultaten zodat de uitgever inzicht heeft in zijn vergoedingen. Meestal wordt een affiliate netwerk ingezet voor de technische afhandeling van de transacties. Deze netwerken houden als tussenpersoon alle transacties bij en zorgen voor de incassering van de vergoeding bij de adverteerders en voor de uitbetaling aan de uitgevers (affiliates).

Binnen affiliate marketing worden verschillende beloningsmethodieken gebruikt.

De meest voorkomende zijn payperlead (ppl) en paypersale (pps), waarbij voor een mogelijke dan wel betalende klant wordt betaald. Deze beloningsmethodieken worden meestal aangevuld met payperview (ppv) en payperclick (ppc). Bij ppv (of Cost Per Mille, CPM) wordt een vast bedrag per 1000 vertoningen betaald, bij ppc wordt een vast bedrag per click naar de merchant betaald.

Affiliate marketing netwerken in Nederland

In Nederland zijn diverse affiliate netwerken actief. Zelf heb ik goede ervaringen met TradeTracker en M4n. Voor engelstalige websites gebruik ik voornamelijk Clickbank. Suggestie voor andere affiliate marketing netwerken zijn natuurlijk altijd welkom!